Чому до суші подають васабі та імбир

Чому до суші подають васабі та імбир

Зміст:

Суші стали настільки популярною стравою, що їх замовляють і на свята, і у повсякденному житті. Ця страва має дуже багато різновидів, які відрізняються інгредієнтами, їх поєднанням, способом приготування.

Суші та роли завжди подають разом з імбиром та васабі, але ви замислювалися, чому? На це питання ми дамо відповідь далі.

Для чого потрібен імбир та васабі?

На сьогоднішній день, суші та роли представлені великою кількістю різновидів, поєднанням різних смаків та складових, і навіть висококласні повара не знають всіх рецептур приготування.  Однак завжди до ролів подається імбир та васабі, це традиція, яка склалася сотні років тому.

Білий корінь японці почали використовувати для того, щоб куштуючи різноманітні страви та не дати смакам різних ролів змішатися. Тобто імбир, по-своєму смачний, перебиває смак страви – перед тим, як скуштувати інший вид суші, рекомендують з’їсти невеликий шматочок імбиру.

Раніше імбир та васабі куштували як антисептичний засіб. Коли суші готували з сирої риби, була велика ймовірність захворіти, а властивості цих приправ допомагали запобігти цьому.

Взагалі, японські приправи відіграють важливу роль в тому, коли люди прагнуть піклуватися своїм здоров’ям, куштуючи різновиди японської кухні.

Користь імбиря та васабі

Корисні властивості імбиру не закінчуються його антисептичними властивостями, він характеризується також:

  • наявністю унікальних ефірних олій, які націлені на посилення відчуття запахів;
  • він характеризується заспокійливим ефектом, знімає нервове напруження, збільшує тонус організму;
  • сприяє афективній протидії застуді;
  • сприйнятливо впливає на травлення, печінку, знижує холестерин.

Після проведення багатьох досліджень, вдалося виявити, що васабі притаманні різноманітні унікальні властивості, а саме:

  • Він сприяє боротьбі з карієсом, оскільки в його склад входять речовини, які вбивають шкідливі бактерії, руйнуючі зуби;
  • Васабі перешкоджає утворення тромбів;
  • Це чудовий антиастматичний засіб;
  • Сприяє блокуванню розмноження ракових клітин, порою навіть нейтралізує їх.

 

Ці продукти активно використовують у японській кухні, при виготовленні та куштуванні різних страв, ще вони корисні для організму. Використовуючи їх разом з суші, ролами, вдається якнайкраще відчути їх смак.
Васабі традиційно подають з суші, але не для безпечного куштування страв, як це було раніше, а щоб найкраще відчути смак кожного виду ролів. Імбир же дає змогу відчути істинний смак різних видів суші.

Розповісти друзям: