Який сорт рису потрібен для приготування суші

Який сорт рису потрібен для приготування суші

Зміст:

Роли – це популярна страва у нашій країні, цим обумовлено бажання приготувати її у домашніх умовах. Але можуть виникнути деякі складності, а саме – який саме рис для суші треба купувати, як його правильно приготувати, на що саме звертати увагу, щоб страва вийшла близька до оригіналу – і за зовнішнім виглядом, і за смаковими якостями. Цьому питанню слід приділити особливу увагу, якщо ви хочете куштувати смачні та неперевершені роли.

Правильно вибираємо рис для суші

На полицях в магазинах представлено багато різноманітних видів рису, але не всі з них можна використовувати для приготування японських страв, адже в ролах рис має бути клейким, не розвалюватися – це одне з основних правил. Тобто, щоб рис добре тримав форму, в його складі повинен бути великий вміст крохмалю. Який сорт рису потрібен для суші? Зверніть увагу на такі сорти – Akita Komachi, Нікіші, Жасмін, вони продаються в спеціалізованих крамницях або в магазинах, де є окремі відділи для суші. Також можна звернути увагу на крупу, на упаковці якого указано – «для суші».

Якщо у вас виникає питання, яким повинен бути рис для суші, то звертайте увагу на його зовнішній вигляд – він має бути білого кольору, обов’язково круглим та гладким. Вам не підійде рис коричневого кольору, довгих сортів, тому що в їх складі замало крохмалю, не буде потрібної клейкості.

Як правильно обирати рис для ролів – треба звертати увагу на його зовнішній вигляд та відповідність основним вимогам. Але замало купити потрібну крупу, треба її ще правильно приготувати.

Рецепт приготування рису для ролів

Рецептів рису для суші та ролів багато, технології різні, вам необхідно вибрати той варіант, котрий буде зручним, лише таким чином вам вдасться приготувати правильний та смачний основний інгредієнт.

Класичний варіант приготування рису:

  • Крупу треба ретельно промити, не менше 7-8 раз, поки вода не буде повністю прозорою, щоб вимити зайву муку. Потім рис треба залишити у чистій воді на 45 хвилин, щоб він ввібрав в себе додаткову воду.
  • Після цього рис для ролів відкидають на сито, розкладують на рушник, щоб крупа стекла та просохла, це займе десь біля години.
  • Коли цей час вийшов, його треба перекласти у ємкість з товстим дном, це має бути не емальований посуд, щоб він не пригорів, та залити холодною водою, у пропорції – 100 г. зерна на 150 г. води. Готуючи у таких пропорціях, каша виходить пропарена, клейка.
  • Після закипання води з рисом, варити її треба 10 хвилин, після цього вогонь виключити, накрити кришкою і оставити до повного охолодження, мішати до цього моменту її не можна.
  • Коли крупа охолола, її треба  ретельно перемішати та оставити це на 5 хвилин, після цього можна починати приготування.

Ми детально розповіли як варити рис для суші, тепер у вас не буде питань, як зробити смачні роли і яким має бути рис.

Рис для суші, який правильно вибраний та зварений – це один з основних пунктів, щоб роли вийшли смачними, не розвалювалися, добре тримали форму. Треба ретельно дотримуватися технології, рецепту, щоб результат перевершив всі ваші очікування.

Ну, а справжнім гурманам ми рекомендуємо спробувати роли філадельфія, ви залишитесь задоволеними!

Розповісти друзям: