Цікаві факти про роли та суші

Цікаві факти про роли та суші

Зміст:

Страви японської кухні популярні не тільки на території нашої країни, тому навколо них є дуже багато різноманітних міфів, цікавих фактів, які цікаво почитати та потрібно знати. Буде багато людей помиляються, стверджуючи, наприклад, країну походження даної страви або назву,  а також в чому різниці між суші та ролами. Всі ці питання розглянемо далі.

Надзвичайні факти про суші

Палички використовувати не обов’язково

Зверніть увагу,  що роли необхідно їсти пальцями, за допомогою паличок їдять лише сашимі.

У приготування суші може брати участь лише чоловік

Пов’язують це з тим, що температурний показник жіночого тіла вищий, чим у чоловіків, тому це може негативно вплинути на готову страву японської кухні, її смак. Раніше жінкам заборонялося навіть допомагати у приготуванні, але зараз цієї традиції дотримуються далеко не всі – на кухні деяких японських ресторанів, барів можна зустріти жінку.

Найдорожчі суші у світі

Ціна порції найдорожчих суші у світі складає 2700 доларів, і це пов’язано з тим, що у їх склад  входить справжнє золото, а прикрашені вони африканськими алмазами. Таку дорогу страву можна скуштувати в Мілані.

 

Навчання шеф-повара суші

Щоб стати шеф-поваром суші, треба пройти навчання, тривалість якого 10 років. Два роки з цього часу відводяться на вивчення всіх тонкощів, нюансів, секретів приготування страв, а ще 8 років – це практика, щоб досягти вершини майстерності.

Гострити ножі необхідного кожного дня

Можна почути думку, що ножі, які використовують шеф-повари для суші, являються потомками самурайських мечей, тому необхідно ретельно слідкувати за їх гостротою. А згідно правилам, гострити їх треба кожного дня.

Васабі несправжній

Васабі, який ми куштуємо з суші та ролами, не справжній – це пов’язано з тим, що ціна кореня рослини коштує майже  200 євро за кілограм. В нашій країні, васабі роблять самостійно, змішуючи хрін, спеції та харчові барвники. Зверніть увагу, що куштуючи страву, неможна змішувати васабі та соєвий соус – треба розподілити приправу по всім шматочкам.

Імбир не їдять з ролами

Куштувати імбир і роли одночасно – це не по етикету. У нього сильний смак та аромат, що буде перебивати смакові властивості частування. Задача імбиря – очистити смак між кусочками суші.

Великий вилов тунця

Майже 80% від улову блакитного тунця використовують для приготування суші. Більшу частину риби виловлювали біля берегів Японії, тому зараз там введені обмеження.

Цікаві факти про роли

Ми використовуємо неправильну назву страви

Ми звикли казати «суші», але правильно було б вимовляти «сусі». Зверніть увагу, взагалі японці не полюбляють, коли назву їх страв вимовляють неправильно, але переконати увесь світ неможливо.

Історія назви страви

Якщо звернутися до словників, то переводиться слово як «це кисло». Пояснюють це тим, що раніше цю страву готували із солоної риби, яку напередодні вимочували у оцті.

Висока вартість страви

Коли суші тільки з’явилися, їх вартість була занадто висока, і були випадки, коли цією стравою платили податки. Зараз роли коштують набагато дешевше, пробувати їх можуть майже всі.

Рол Каліфорнія – перший «навиворіт»

Саме рол Каліфорнія став популярний на весь світ, тому що його першим приготували рисом зовні.

Суші куштують одразу

Роли, суші, до складу яких входить свіжа риба, неможна зберігати більше 3-4 годин у холодильнику. Взагалі скуштувати їх потрібно за 1 годину. Якщо у склад страви не входить свіжа риба, то їх можна зберігати не більше доби у холодильнику.

Правила вживання соєвого соусу

В Японії відношення до соєвого соусу особливе, зверніть увагу на основні моменти. Слідуючи правилам, в чашу необхідно наливати мінімальну кількість соєвого соусу, а при необхідності – доливати. Якщо після прийому їжі залишиться багато невикористаного соусу у вашій чаші, це дурний тон. Роли потрібно обережно вмочити в соус та витягти, не треба чекати, поки вони розмокнуть. Якщо начинка ролів з ікрою, солодким або гострим соусом, опускати страву у соєвий соус не потрібно.

Японська їжа – суші, роли дуже популярні серед населення, адже поєднують в собі неперевершений смак, різноманітні інгредієнти, смачні соуси. На сторінках нашого сайту ви зможете зайти та спробувати гарячі роли – це  дуже смачна страва, коли готові роли, які обмокнули в спеціальному соусі та присипали сиром, запікають у духовці. Наші смачні суші – це поєднання традиційних рецептів та особистих секретів поварів, щоб страва була неперевершена.

Розповісти друзям: