Приготування суші в домашніх умовах

Приготування суші в домашніх умовах

Зміст:

Приготувати суші в домашніх умовах – це не така складна процедура, як може здаватися на перший погляд, але дотримуватися певної технології потрібно, щоб очікування по смаку та зовнішньому вигляду справдилися. Мається на увазі, що треба дотримуватися рецепту суші в домашніх умовах, а саме як приготувати рис, начинку, скрутити роли.

Готуємо рис

Рис – це основний компонент в суші, але необхідно правильно його готувати – якщо рис недоварений, він жорсткий і смак страви буде зіпсований, а у випадку перевареного продукту, суші в домашніх умовах будуть розвалюватися. Взагалі японці ретельно підходять до того, як саме приготувати рис, адже у випадку відсутності вираженого смаку рису, загальний смак суші буде зіпсований. Щоб отримати смачну страву суші домашніх умовах, дотримуйтесь основної методики приготування рису:

  • Крупу треба ретельно промити – поки вода не буде прозорою, це не менше 5-7 разів. Спливаючи рисинки потрібно прибирати, вважається, що вони непридатні для вживання.  Що стосується співвідношення вода-крупа, то 1:1,5 – це ідеальна пропорція для того, щоб рис не був розвареним.
  • Рис треба залити водою і поставити на вогонь. Ще у холодну воду покласти шматок норі і закрити кришку. Перед закипанням норі потрібно убрати і закрити кришку –  до повного приготування крупи кришку відкривати не варто.
  • До кипіння крупу необхідно доводити на середньому вогню, далі на мінімальному варити близько 10-15 хвилин, поки вода повністю не вбереться.
  • Якщо дивитися на традиційний рецепт, то використовують оцтову заправку для рису – в готову крупу, охолоджену до кімнатної температури, добавляють спеціальний оцет. Зверніть увагу, що крупу перемішувати не можна, допускається лише її перекидання, інакше вона злипнеться і буде каша.

Начинка

Щоб зробити суші в домашніх умовах, необхідно правильно підготувати начинку для них, а для цього потрібно зразу визначитися, які роли ви хочете коштувати. Взагалі, додавати можна будь-які продукти та інгредієнти, але частіше всього обирають:

  1. Рибу – слабосолоний лосось, форель.
  2. Тунець свіжий або слабосолоний.
  3. Креветки, мідії, крабові палички,
  4. Огірки;
  5. Авокадо;
  6. Вершковий сир;
  7. Ікра масаго;
  8. Кунжут.

Зробити начинку потрібно заздалегідь, наприклад, поки готується та холоне рис, щоб швидко зробити суші у домашніх умовах. Зверніть увагу, що рибу рекомендують нарізати тонкими полосами, не більше 7-10 мм в товщину, огірки та авокадо – теж невеликою соломкою. Для неперевершеного смаку та поєднання інгредієнтів, співвідношення риби та рису має бути в пропорції 50*50.

Норі

Якщо ви вдома зберігаєте норі, то це має бути сухе та тепле місце, щоб вони не відсиріли. Зверніть увагу на спосіб використання норі – якщо на один рол у вас піде багато начинки, то треба використовувати увесь лист, якщо начинки небагато, його можна розрізати навпіл, тоді приготування суші в домашніх умовах буде легшим.

Бамбуковий коврик

Бамбуковий коврик – ще засіб для загортання ролів. Взагалі, в процесі приготування, якщо рис попадає на поверхню, його складно відмити, тому можна завернути його в харчову плівку. Але так загортати роли, робити суші вдома складніше.

Загортаємо рол

Щоб правильно загорнути рол, на коврик покладіть лист норі гладкою стороною вниз, на норі – тонкий шар рису, не ширше, ніж 1 сантиметр, без прогалин, рівномірно. Ще раз зверніть увагу, що співвідношення риби та рису має бути 50*50. Один край листка шириною біля 1 сантиметра має бути вільний, щоб закрутити роли. В центрі на рис покладіть начинку та починайте обережно закручувати рол, зсередини притискаючи найміцніше, завдяки цьому буде красива форма і надійна фіксація інгредієнтів. Вільний край потрібно намочити водою та приклеїти до ролу. Ми розкрили інформацію та тонкощі, як зробити суші вдома,  дотримуючись рецепту, технології та послідовності дій. Тому, прислухаючись до рекомендацій, у вас вийде смачна та чудова страва, а ви переконаєтесь, що зробити роли в домашніх умовах просто.

Розповісти друзям: