Чим відрізняються суші від ролів

Чим відрізняються суші від ролів

Зміст:

Страви японської кухні набирають все більшої популярності, але споживачі часто задаються питанням, в чому відмінність між ролами і суші?  У цій статі ми розкриємо цю загадку і опишемо кожну страву та її особливості.

Що таке суші та роли

Суші називають традиційну страву японської кухні, склад якої – рис та морепродукти. На вигляд – це довгастий овальний рисовий корж, який прикрасили рибкою. Роли представлені як різновид суші, в їх склад входять риба та рис, обов’язково водорості – норі, а також можуть додавати овочі, фрукти, сир, омлет, м’ясо. Якщо дивитися на роли, вони нагадують рулет зі складовими, які покладені рівними шарами. Якщо роли зроблені так – норі зверху, а начинка всередині – це норі-маки. Якщо ж норі всередині, рис зверху – це уро-маки. Основний інгредієнт для обох страв – це спеціальний рис, у якого високий рівень клейковини, завдяки чому від чудово склеюється і тримає форму виробу. Також його по-особливому готують і ліплять вологими руками, тоді результат неперевершений. Для приготування суші використовують лише делікатесні морепродуктами, а саме сьомгу, вугор, тунець, восьминоги, креветки, для ролів набір інгредієнтів може бути значно ширше та різноманітнішим. При виготовлені ролів, на бамбукову циновку укладають лист норі, далі – рис та начинку і загортають. Отриманий рулет ріжуть на однакові частини, товщина яких має бути не більше 1 сантиметра. Рулет не має бути  товстим, щоб його було зручно з’їсти за один раз. Чим ще відрізняються суші від ролів?

Суші і роли: в чому різниця

  • Зверніть увагу, якщо розглядати асорті суші, роли в ньому будуть обов’язково. В асорті ролів суші будуть відсутні.
  • При виготовлені ролів нарізають рулет на шматочки, суші готують поштучно;
  • При виготовлені ролів, норі – обов’язковий інгредієнт, в нього замотують інші продукти, а в суші йде лише тонка смужка водорості;
  • У суші більше риби та морепродуктів, а у ролах більше рису.

Це основна відмінність ролів і суші, і навіть дивлячись на те, що інгредієнти дуже схожі або однакові, на смак страви будуть абсолютно різні.

Що смачніше

На це питання немає однозначної відповіді, тому що страви ніби схожі, а ніби різні, все залежить від ваших смакових переваг та очікувань. Однак, якщо ви полюбляєте рибу, морепродукти, відайте перевагу суші, якщо ви бажаєте замовити страву на компанію, краще вибрати роли. Куштувати легше саме роли, вони не так розвалюються та розпадаються завдяки норі. Також в ролах часто застосовують смачні соуси, добавки, які покращують смак страви, роблячи її більш цікавою та неперевершеною. Зверніть увагу, що ми куштуємо страви, які були змінені в часом нашими споживачами, вони дуже відрізняються від оригінальних пропозицій і складом, і методом приготування, але спробувати їх обов’язково треба. Ми розглянули питання, в чому відмінність між сушами і ролами, звернули увагу на переваги кожної страви. Тому тепер ви можете скуштувати ці пропозиції та визначитися, в чому відмінність та різниця, а також зрозуміти для себе, що саме найбільш подобається вам.

Розповісти друзям: