Чим соус унагі відрізняється від соусу теріякі

Чим соус унагі відрізняється від соусу теріякі

Зміст:

Всі прихильники японських гарячіх страв погодяться з тим, що японська кухня не дуже різноманітна – майже у всіх стравах основою виступає рис та риба, тому готують різноманітні соуси, щоб удосконалювати роли. Одним з найбільш популярних є соус унагі, який, найчастіше, подають зі стравами із угра, а також до риби, птиці. Приготувати його можна і вдома, достатньо знати деякі тонкощі та секрети, щоб він вийшов смачним та близьким до оригіналу.

Чим соус унагі відрізняється від соусу теріякі

Соус унагі, вкус якого приємний, солодко-солоний, на вигляд карамелізований, темного кольору, густий. Він робить страву більш інтенсивного кольору, підкреслює витончені нотки інгредієнтів.

Унагі по складу подібний з теріякі, різниці лише в пропорціях інгредієнтів, що і робить їх різними на смак. теріякі на смак гострий та пряний, добре смакує з м’ясними стравами, коли унагі більш підходить для риби.

Склад унагі включає японський соєвий соус, японське солодке рисове вино мірін, японське рисове вино сяке та цукор або мед. Зверніть увагу, що японський та китайський різновиди відрізняються – японський більш солоний.

Як використовувати соус унагі? У ньому можна маринувати рибу, м’ясо, птицю,  а також додавати до страви в процесі її запікання, тоді вона буде червоно-коричневого кольору. Його смачно використовувати, коли страва буде готуватися на грилі – також треба замаринувати рибу або м’ясо, а потім, в процесі приготування, змазувати чи поливали їм.

Використовують соус унагі для суші, особливо коли в склад страви входить вугор, тому що він придає йому витонченості, більш яскравого смаку.

Рецепт приготування соусу унагі для ролів

Як приготувати соус унагі? Технологія не складна, для інгредієнтів не потрібна додаткова підготовка. Вам знадобиться:

  • 200 мл Міріни
  • 200 мл сухого білого вина
  • 200 мл соєвого соусу
  • 1 чайна ложка приправи Хондаши
  • 2 столові ложки цурку.

Технологія рецепту соусу унагі для ролів включає таку послідовність:

  1. У ємкості треба змішати мірін, вино, соєвий соус та добавити Хондаши. Всі ці складові потрібно добре перемішати, щоб отримати однорідну масу.
  2. На середньому вогні потрібно підігрівати суміш, коли вона закипить – газ зробити на мінімум та варити протягом 1 години 30 хвилин, поки не з’явиться червоний карамельний відтінок. Об’єм ємкості має зменшитися щонайменше у два рази.
  3.  Коли цей час вийде, ємкість треба прибрали з плити, додати цукор та добре розмішати, поки він повністю не розтане.
  4. Далі треба дочекатися, поки суміш охолоне.

Це класичний рецепт соуса унагі, з простими інгредієнтами, готується не довго. Також є інші рецепти, доповнені цікавими складовими, на них ви також можете звернути увагу.

Соус унагі – простий у приготування, смачний та добре смакує с рибою, птицею, м’ясом, його можна додавати як на етапі приготування, так і у готову страву, все залежить від ваших побажань та смаків. Більш того, це незамінний інгредієнт для ролів, суші, у склад яких входить вугор.

 

 

Розповісти друзям: